Obstaja star slogan, ki pravi »Sex, drugs & rock’n’roll«.

Jaz pa pravim »Who needs drugs when you have house music?«. 🙂

Glasba mi pomeni ogromno

Kadar otrok ne odrašča v varnem in ljubečem okolju, se kaj kmalu začne umikati v svoj svet, bežati pred realnostjo. To se prej ko slej pokaže kot razne odvisnosti: cigareti, alkohol, prenajedanje, droge … kasneje nakupovanje, deloholizem, overachievement … Ali pa pristane na raznih ‘zdravilih’.

Sama sem bila na srečo od nekdaj zelo samoohranitveno naravnana (kot bi čutila, da me zunanji dejavniki uničujejo in moram zato sama toliko bolj paziti nase), tako, da sem bežala v sanjarjenje in pretirano razmišljanje; čim sem dobro brala, pa v knjige.

Oh, KNJIGE.? Kak knjižni molj sem bila že od nekje 10. leta dalje. V lokalni knjižnici sem bila čudo od deteta. Še sedaj se spomnim, kako me je knjižničarka vsak teden, ko sem z novim pokom debelih knjig, ki sploh niso bile za otroke, odšla iz knjižnice. Knjige so pomenile pobeg v drug svet, v nekaj lepšega, pravljičnega, vsaj ko sem brala. In zato sem ves prosti čas brala.

In kaj kmalu zatem sem odkrila še nekaj izjemnega, čudovitega, naravnost BOŽANSKEGA, kar mi je pomagalo pobegniti iz realnega sveta v sanjski … se malo umakniti od vsega. Tam je bilo lepo, popolno; tam sem si ustvarila svoj svet.❤️
To je GLASBA ali muska, kot ji jaz rečem.

Muska predstavlja ogromen del mojega življenja. Upam si trditi, da je z izjemno DJ-ev in glasbenikov bolj malo ljudi preposlušalo toliko ‘muske’, kot sem jo jaz (da vam v ozadju pritajeno žvižga radio, karkoli pač vrtijo, se ne šteje kot *poslušanje* muske – govorim o aktivnem poslušanju, če se temu lahko tako reče).

Spominjam se, kako sem šla eno nedeljsko popoldne k prijatelju (kot (pre)zgodaj odrasel otrok oz. nikoli zares otrok sem imela veliko starejšo družbo), ki je delal kot DJ na lokalnem radiu. In mi je dal to veselje, da sem lahko celo popoldne jaz izbirala glasbo, ki jo je vrtel. Ni mogel verjeti, koliko glasbe sem poznala, tudi starejše.

In oh, kakšno veselje in potrditev sem doživela, ko so začeli ljudje navdušeno klicati na radio, da kako super muska je, da še nikoli niso vrteli tako dobre glasbe.? (Da ne bo pomote: nikoli nisem poslušala komercialne muske, kakršno vrtijo po radiih – nikoli je nisem prenesla; ne RA, ne TV, zato tudi nič od tega nimam).

Medtem, ko je knjige zadnja leta zamenjalo raziskovanje na internetu, pa me glasba vsakodnevno spremlja še danes. Ne mine dan, da je ne bi poslušala. Moj ‘beg’, ki ostaja.

Zato delim z vami nekaj mojih naj aktualnih komadov, morda bodo tudi vam všeč; sploh če niste ravno ljubitelji komerciale. 🙂
Takole pa me je ‘lost in music’ ujel Stane Jerko:

Upam, da bo kateri od komadov tudi vam tako všeč, da se boste izgubili v njem … #lostinmusic

Deli: