Nikar ničesar ne šparajte za posebne priložnosti

Ste tudi vi med tistimi, ki svoje najljubše in najboljše stvari – najsi gre za oblačila, parfume, kozmetiko, krožnike, kozarce … – šparate za posebne priložnosti?

Tudi sama sem to počela. Celo življenje pravzaprav. Tako sem svoja najljubša oblačila, pa tudi druge stvari, npr. najljubšo in najdražjo šminko ali parfum, nekako šparala za posebne priložnosti. A vsi vemo, da so te redke, ker so pač – posebne.

Tako se mi je pogosto zgodilo, da so mi kaki kosi toliko časa – leta – ležali v omari, da sem jih imela oblečene le enkrat ali dvakrat, potem pa mi niso bila več všeč. Podobno je bilo s parfumi in drugimi rečmi.

Vem, da smo si različni, in nekateri trdijo, da jim urejenost ne pomeni nič, a meni osebna urejenost in lepi outfiti zelo vplivajo na počutje. Tudi raziskave kažejo, da to velja za vse, četudi si nekateri nočejo priznati; zato tistim, ki so zelo depresivni, (med drugim) priporočajo, da se vsaj zvlečejo iz postelje in nečim dišečim oprhajo in se uredijo, ker se že po tem počutijo bolje.?

In ena od stvari, ki sem jih spregledala v izgorelosti, je bila tudi ta, da je to ne le nesmiselno, temveč celo škodljivo početje. Pomeni v bistvu dvojno napako: po eni strani stran vržen denar, ker stvar ni bila izkoriščena, (u)porabljena; in po drugi strani ne vem koliko izgubljenih trenutkov, ko bi se v teh kosih lahko počutila posebej dobro, če ne kar odlično.?

Danes te napake ne delam več in oblečem natanko tisti kos in v tistem trenutku, kot mi zapaše.❤️ Niti najlepših in najdražjih oblačil ne šparam več, ker le zakaj se ne bi vsak dan ali večino dni počutila odlično ali vsaj bolje, kot bi se sicer??

Danes grem taka v pisarno, ali pa v opero. Dejansko oblečem, kar mi v danem trenutku najbolj paše; v čemer se počutim odlično.❤️

To seveda ne pomeni, da grem v svečani svetleči obleki na tržnico?, ampak saj mislim, da vsi vemo, o čem govorim.?

Še za doma, ko mi je bilo nekoč res čisto vse “dovolj dobro”, ker smo odraščali v nekih čisto drugih časih, ko je bilo treba stvari zelo paziti in šparati, sem si tako v zadnjih 2 letih prav namenoma nabavila stvari, ki jih imam samo za doma: in sicer lepe, mehke pletenine iz kakovostnih materialov (mnogi jih nosijo za ven).

Tudi doma se najbolje počutim lepo urejena; torej v mehkih pleteninah iz kakovostnih materialov.

In dejansko se v teh kosih počutim toliko bolje, kot sem se prej v npr. trenirki; in še pred tem v razvlečeni trenirki.

Zatorej nikar ničesar ne šparajte za posebne priložnosti. Življenje je prekratko in posebnih priložnosti čisto premalo, da bi bilo to početje smiselno. Le odvzemamo si trenutke, ko bi se v svojem najljubšem outfitu, nadišavljene z najljubšim parfumom in našminkane z najlepšo šminko počutile v svoji najboljši koži.❤️

Avtor vseh fotografij: Stane Jerko

Deli: