Ženstveno gibanje je eden ključnih dejavnikov naše ženstvenosti

Drage dame, kot ste verjetno opazile, veliko govorim o ženstvenosti – tule sem o tem zapisala nekaj več. In medtem, ko je ženstvenost skupek več dejavnikov, je eden ključnih brez dvoma ta, kako se gibamo.

  • Je naše gibanje mehko, zlito, valovito; ali so naši gibi trdi in odsekani, kar je značilno za moško gibanje?
  • Ali naša hoja izhaja iz bokov, od koder se mehko giba celo naše telo; ali se gibamo iz ramen, kar je značilno za moško hojo in na ženski deluje neprivlačno, skorajda pajacasto?
  • Stopamo mehko, ali poskakujemo skorajda kot bi bile vzmetene?
  • Ste kdaj opazujete v ogledalo ali v steklo oken, mimo katerih hodite, kako se gibate?

Včasih odraščamo med brati in/ali z mamo, ki ni bila v stiku s svojo žensko platjo in nismo imele kje videti, kako biti ženska, ali se tega možnost naučiti. Včasih smo v otroštvu ali mladih letih dobile sporočilo, da je z ženskostjo ali ženstvenostjo nekaj narobe; ali pa so se norčevali iz nas, ko smo začele dobivati prve obline, in smo v sramu skušale skriti in potlačiti vse, kar je ženstvenega.

A ni treba, da tako ostane. Sedaj smo odrasle, rastemo in se razvijamo in lahko skušamo napačna sporočila, ki nas omejujejo, pustiti za sabo. Biti ženska je nekaj najlepšega, če si to le dovolimo – ne glede na okolje in čas, v katerem živimo, in ki temu ni najbolj naklonjen. Ni treba, da se pustimo speljati v napačno smer. Ostanimo zveste sebi, negujmo in razvijajmo svojo ženstvenost s primernimi oblačili, negovanjem, vedenjem in gibanjem.

Lani sem posnela prvi video ravno o tem, kako izgleda, ko hodimo po moško, neženstveno (prosim, oprostite, če ni najbolj posrečen, je moj prvi poskus aktivacije po dolgih letih izgorelosti in lansko leto sem se psihično in fizično še precej slabo počutila☺️):

In potem sem razložila še, kako hodimo ženstveno.

4 dejavniki ženstvene hoje

Kateri dejavniki so ključni pri hoji, da je ženstvena?

  1. pokončna drža;
  2. noge dajemo eno pred drugo, ne vzporedno;
  3. gibanje izhaja iz bokov;
  4. visoke pete (ni nujno, a zelo pripomore).

Pogosto se ženske pritožujemo, kako moški niso več možati in pravi moški, kar je žal res. Vendar je prav, da se vprašamo tudi: koliko pa smo me ženske in ženstvene? Glede na to, da lahko vplivamo le nase in spreminjamo le sebe, lahko začnemo pri sebi. Morda pa se bodo začeli okoli nas pojavljati tudi pravi, bolj možati moški.?

Nasvet: bolj ženstveno, kot se oblečemo in uredimo, bolj je verjetno, da se bomo avtomatsko začele gibati bolj ženstveno. Zato si lahko pomagate s tem, da namesto kavbojk oblečete krilo ali lepo padajoče hlače; namesto superg obujete balerinke ali čevlje s peto; ter si naredite vsaj minimalni make-up oz. če ga že sicer nosite, nanesete rdečo šminko.

Javite, kako vam gre.?

Deli: