Ne najdete idealnih skinny kavbojk? V tem je trik

Pogosto se mi je zgodilo, da so me ženske navdušeno spraševale, kje kupujem skinny jenas, ker mi tako odlično, ulito stojijo.

Ampak sploh ni skrivnost v tem, katere znamke so kavbojke, temveč v tem, da jih znate kupiti. Vem, morda vam zveni bizarno in si mislite: »Kavbojke pa menda že znam kupiti!« A ob kakem svetovanju in pogovorih z ženskami sem ugotovila, da ni čisto tako.

Torej, v čem tiči skrivnost; kateri je tisti trik, da so vam skinny jeans kavbojke kot ulite?

V tem, da vam morajo biti ob nakupu rahlo pretesne oz. ‘na knap’. NIKOLI ne kupite skinny kavbojk, ki so vam ob nakupu ulito prav, ampak takšne, kot da so vam za kak centimeter pretesne.

Foto: Aleš Kravos

Vsak džins se namreč ob nošenju raztegne in če kupimo take, ki so nam prav, lahko kaj kmalu visijo na nas kot kak žakelj – in skinny jeans ni več skinny. Zato se vedno kupi pol številke premajhne, ker se vam bodo ob nošenju raztegnile in vam bodo potem kot ulite. Oprijete, a ne pretesne – torej natanko takšne, ko mora skinny jeans biti!

Seveda pa nikar ne zaidite v nasprotni ekstrem, ki ga najpogosteje vidim na ženskah s kako ‘oblino’ viška. Te izberejo številko do dve premajhne, da so potem v njih kot ‘povita šunka’, kot smo včasih rekli. Nikakor ne videz, ki bi katerikoli ženski delal uslugo.

Foto: Stane Jerko

Foto: Stane Jerko

Sama zagovarjam to, da se oblačimo postavi primerno in skinny kavbojke so primerne za vitke do normalne ženske v normalnimi do dolgimi, ravnimi nogami. Če ne sodite mednje, nič hudega, nismo manekenke in s tem ni nič narobe. Lahko pa izberemo oblačila, ki nas polepšajo namesto pogršajo. Skratka, bistvo izbire oblačil je, da poudarijo naše adute in prikrijejo pomanjkljivosti – in vse imamo svoje adute in pomanjkljivosti.

Zatorej: vedno kupite pol številke manjše oz. ‘na knap’ in vam bodo kot ulite!

Deli: